Η εταιρεία

Ιστορικό εταιρείας

Νέα - Δελτία Τύπου

Θέσεις Εργασίας

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Οικονομικά Στοιχεία

 

 

 ENAPΞH ΔPAΣTHPIOTHTAΣ

1991

ΠΛHΘOΣ TITΛΩN EΩΣ ΣHMEPA
Περισσότεροι από 550

BEST SELLERS
40

ΔIAKINHΣΗ
Mέσω πανελλαδικού δικτύου βιβλιοπωλείων, πολυκαταστημάτων και news stands καθώς και μέσω Internet


Penguin Putnam Inc. - Dutton, Random House, Harper Collins, Hasbro Wizards of the Coast, ROC - Penguin, Simon & Schuster, Time Warner, Warner Books, Oxford University Press, Trident, Ballantine Publishing Group, Bantam - Spectra, Daw Books, DK Publishing, Westwood Creative Artists, Doubleday, Orion, Scholastic, MacMillan, Delcourt κ.λπ.Eκδόσεις Anubis [www.anubis.gr] ιδρύθηκαν το καλοκαίρι του 1991 ως κλάδος της Compupress Α.Ε. [www.compupress.gr] και σήμερα έχουν καθιερωθεί μεταξύ των δυναμικότερων ελληνικών εκδοτικών οίκων.

Tα τελευταία χρόνια οι Eκδόσεις Anubis δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού. Mε αφετηρία την έκδοση των έργων του διάσημου Guy Gavriel Kay και τη συνεργασία της με το εκδοτικό τμήμα της Hasbro, η Anubis κατέχει πλέον εξέχουσα θέση μεταξύ των εκδοτικών οίκων του συγκεκριμένου τομέα.

H προσπάθειά της συνεχίστηκε με την έκδοση ορισμένων κλασικών έργων του χώρου, όπως τα χρονικά του Dune του Frank Herbert, τα βιβλία της σειράς Σανάρα του Terry Brooks και το συγγραφικό έργο του πολυβραβευμένου Peter S. Beagle.
Παρακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις, ο κατάλογος των Εκδόσεων Anubis επεκτάθηκε με τα έργα των σημαντικότερων νέων εκπροσώπων του είδους, όπως η Robin Hobb, ο Terry Goodkind, o David Gemmel, καθώς και με την κυκλοφορία βιβλίων που ανήκουν θεματικά στους κόσμους των Forgotten Realms, Dragonlance, Warcraft, Warhammer και Starcraft.

Σημαντικές προσθήκες στον πρόσφατο κατάλογο της Anubis αποτελούν επίσης τα βιβλία της σειράς «Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» του George R. R. Martin, που ενέπνευσε την τηλεοπτική υπερπαραγωγή “Game of Thrones του HBO, καθώς και τα πολυβραβευμένα έργα του Dan Simmons Ίλιον, Όλυμπος, Υπερίων και Πτώση του Υπερίωνα, αλλά και το διεθνές best seller «Σογκούν» του James Clavell. Εμπλουτίζοντας περαιτέρω τους τίτλους επιστημονικής φαντασίας, οι Εκδόσεις Anubis εξέδωσαν τα κλασικά αριστουργήματα “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος” του Arthur C. Clarke και “Το κουρδιστό Πορτοκάλι” του Anthony Burgess.

Από το 2007 οι Εκδόσεις Anubis συνεργάζονται επίσης με την DK Publishing, έχοντας εκδώσει μια σειρά σημαντικών αναλυτικών οδηγών και λευκωμάτων, όπως «Η Εγκυκλοπαίδεια της Marvel Comics», «The Amazing Spider-Man: Ο Απόλυτος Οδηγός», «Η Εγκυκλοπαίδεια του James Bond», «Πολεμιστές: H Tέχνη του Πολέμου ανά τους Αιώνες», «Η Εγκυκλοπαίδεια της DC Comics» κ.ά.

Σήμερα οι Εκδόσεις Anubis δραστηριοποιούνται επίσης στον τομέα της σύγχρονης ξένης λογοτεχνίας με την έκδοση σημαντικών τίτλων, όπως τα έργα «Στη Φωλιά του Κούκου» του Ken Kesey, «Ο Οίκος του Μεταξιού» του Anthony Horowitz -ένα νέο μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Conan Doyle Estate- κ.ά. Πρόσφατα οι Εκδόσεις Anubis ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους και στο χώρο των βιβλίων τσέπης, που κυκλοφορούν υπό το γενικό τίτλο Anubis Pocket και φέρνουν το ευρύ κοινό σε επαφή με το έργο ιδιαίτερα δημοφιλών συγγραφέων, όπως οι David Baldacci, Jeffrey Archer, Nora Robers, Jackie Collins, Sidney Sheldon κ.ά.

Περισσότερες πληροφοριες : www.anubis.gr

 
 
   © COMPUPRESS A.E. 2o χλμ Λεωφ. Μαρκοπούλου 19400 Κορωπί, Τηλ: 210 9238672 - 210 9245910